All kärlek

Alla mina tårar sedan farfar gick bort har inte varit av sorg. Utan även mängder med tacksamhetstårar - över att jag har så fina människor i min närhet. All kärlek har strålat och ibland har jag brutit ihop av ren tacksamhet - för det är så fint ❤️ Och det är heller ingen självklarhet med så fina vänner. Jag är tacksam.

Jag tänkte på en sak nu rent spontant. Många i överlag är rädda att närma sig en person i djup sorg. Jag var livrädd förut också. Vad skall man säga? Vad skall man göra? Kan det bli helt fel? Många undviker personer i sorg - inte oftast för att de inte bryr sig - utan för att de är rädda att göra FEL.

Jag kan inte tala för alla, men vad jag uppskattat enormt är att vänner och anhöriga hört av sig. Att de visat att de finns med kärlek. Att de vågat fråga hur jag mår och tänker kring det som hänt. Att de har lyssnat. Att jag fått gråta ut då jag behövt och även fått berätta om så mycket fint rörande farfar. Jag och farfar har så fina minnen ihop.

Jag är också tacksam över att det varit en vågskål i det hela och är. Att allt inte cirkulerat kring att farfar är borta. Utan att vi umgåtts eller haft kontakt som vi brukar. Jag har känt sådan värme i det. Att ni bara finns i mitt liv.

Oavsett, det är aldrig fel att fråga någon i sorg hur det är. Det är aldrig fel att säga att man bryr sig. Det är heller inte fel att fråga personen om att umgås och mellan varven prata om andra saker. Det kan för många i sorg vara en lättnad - att andas en del sorgen. Allt handlar i slutändan om att vara en medmänniska - att finnas här och nu i stunden. Att ta det utefter det. Med kärlek och omtanke.

Tack till er alla som funnits och finns nu för mig. Ni vet vilka ni är ❤️ !

Kortet fick jag av Tefflan under vår roadtrip. Stenen fick jag av Jessica som ni ser på bilden.

Love // Becca

❤️🦋❤️

  • 378 visningar
  • Nära Märsta Södra, Märsta

Gillar

Kommentarer