Kära ADHD vi måste samarbeta

Här kommer ett gäng bilder ifrån en riktig ADHD-äkta föreläsning ifrån mig - till Dagens Medicins publik - på ADHD dagen 2017.

Jag skrev ett brev påväg till föreläsningen på min iPhone helt spontan rörande mig och mitt förhållande med min ADHD. Vilket jag läste upp i slutet. Äkta, ärligt och som jag känner för min partner ADHD. Här kommer brevet om vårt förhållande.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kära ADHD,


Du kan vara min stora fiende om vi inte samarbetar. Du kan vara förbaskat jobbig och jag kan inte göra slut med dig som jag gjort med idioter till killar.


Du är med mig, varje dag och sekund året runt - i min hjärna och jag har inget val än att vi reder ut våra konflikter. Och att jag fattar hur du fungerar så att jag kan fungera. Att vi fungerar tillsammans.


För vi måste få det att fungera - för annars kan de bli störtpinsamt på middagsbjudningar då du får mig att välla ur fel sak vid exakt fel tillfälle. Då vill både du och jag bara tagga till Thailand och aldrig mer se Sverige.


Var gällande städningen hemma. Städ-dagar måste få vara städ-dagar och inget annat. Jag kan inte räkna alla gånger vi kommit på sidospår just då. Som sist monterade jag sönder farfars gamla lampa och byggde en egen lampa med pärlor och där var den städdagen slut.


Fungerar inte vårt samarbete min kära ADHD - så får jag sådan ångest. Saker hamnar efter och jag gör annat som inte var planerat. Då blir det högar överallt med saker - som jag ligger efter med och jag får panik och blundar och högarna blir högre och sen är det kaos.


Vi måste ha struktur och rutiner hur tråkigt det än låter.


Jag är glad att vi har börjat förstå oss på varandra nu på senare år - efter ett ovetande förhållande på 26 år. När jag var 26 år fick jag ett papper av psykiatrin där det framkom att vi är ett par och att jag är ofrivilligt gift med dig - för all framtid.


När vi respekterar varandra och förstår varandra - att vi samarbetar och inte motarbetar varandra - så är vi ett oslagbart bra team. Då är du inte en fiende - du är min superkraft och jag vill aldrig bli av med dig. För vi kan göra underverk. Du är fantastiskt. Jag älskar dig min AHDH och nu känner jag mig inte ofrivilligt gift med dig. Du är en del av mitt hjärta och kraft - fast vi kärleksbråkar på söndagar. Men det är det fan värt ❤️#dmagenda #rebeccaanserud

Love // Becca

Gillar

Kommentarer