Min ADHD är en superkraft i mitt entrepenörerskap

Jag och projektledaren Karin Engberg ifrån projektet Växa och må bra - har ikväll föreläst i Uppsala om psykisk ohälsa och för att främja psykisk hälsa för ungdomar ❤️

Jag berättade om min uppväxt, om dyslexin under skoltiden, min ADHD och min bipolära sjukdom. Det jag valde att berätta om - var för att visa att ändå fast livet i perioder kan - ursäkta - men suga rejält ibland. Så pass att livet känns så hopplöst att man inte tror att man har en framtid - så är det inte kört. Livet går att vända till något bra och det är fullt möjligt. Jag säger inte med det att det är enkelt - men det går. Det är inte kört fast man kan känna så. Jag har flera gånger trott att mitt liv inte går att reparera och ibland har själen gjort så ont att jag velat ta mitt liv hellre än att stanna kvar här i livet - för att det känts just kört.

Dessutom ville jag framföra att - i alla fall för mig så är inte ADHD bara negativt. Det känns som att det ofta kan framställas så, ja en funktionsnedsättning. Men hallå, ja jag fungerar inte likt normen men för den delen innebär det inte att jag inte har bra egenskaper i min AHDH som många med ADHD inte har. När jag lärde mig förstå min diagnos och hur den fungerar så har jag insett vilket jäkla driv jag har av just min diagnos och jag skulle aldrig vilja bli av med den. Och jag vet ganska säkert att jag har ADHDn att tacka för att jag helt orädd kan kasta mig in i projekt jag inte har erfarenhet utav innan eller komma på massa grymma idéer och helt orädd bara göra det. Min ADHD är en superkraft i mitt entreprenörskap.

Fasiken föresten, ja ni som har sett någon föreläsning med mig vet hur jag är. Jag råkade säga på föreläsningen ikväll att jag skulle blivit bränd för att vara häxa om jag försökt skriva en bok på medeltiden - då jag pratade om min dyslexi. Alltså vafan 😂 Min ADHD är ju ibland makalöst impulsiv ibland, den överraskar till och med mig med vissa uttalanden.

Love // Becca

💖

Gillar

Kommentarer