Min stora dag - Osynlighetsprojektet

Igår jobbade jag som sidekick för Min Stora Dag 🌟 Vilken ära!

Dagen handlade om diagnoser som inte alltid syns på utsidan – men känns inuti. ❤️ Min stora dag bedriver ett projekt som heter Osynlighetsprojektet som framförallt jobbar för att synliggöra NPF diagnoser. Jag råkade slira en hel del off manus så jag sa på scen:

- Ja nu blir det ADHD LIVE!

Min Stora Dags engagerade beskyddare H.K.H. Prinsessan Madeleine satt i publiken.

Föresten, på tal om Osynlighetsprojektet - de har en egen podcast: Osynlighetspodden. Där är jag med i ett avsnitt som lanseras snart!

Jag intervjuas om just min ADHD och för första gången så pratar jag om min dyslexi offentligt via media. Det är något jag velat belysa faktiskt, men aldrig gjort slag i den saken. Men nu kom tillfället.

Jag hoppas att flera unga lyssnar på avsnittet. För jag ville tala till dem som kände jag som jag gjorde under hela min skoltid - att jag var dum i huvudet. Men att ha dyslexi och ADHD - handlar inte om intelligens. Jag har enligt tester via psykiatrin i samband med utredning - högre intelligens en snittet.

Vi fungerar annorlunda och förfasen - hittar man rätt vägar och får rätt hjälp så finns det enorma krafter och begåvningar att lyfta fram. Det är bara tråkigt att skolvärden är så inrutad.

Så om du som läser och känner igen dig, du är inte dum. Det är skolan som är korkad som att byggt upp ett system som att alla elever skulle fungera likadant. Vi alla fungerar på olika sätt. Det finns möjligheter - det finns alltid möjligheter och hitta din väg och kör! DU ÄR BRA PÅ MASSOR AV SAKER!

#minstoradag #osynlighetsprojektet

Love // Becca

  • 509 visningar

Gillar

Kommentarer