Över 200 föreläsningar senare

Igår föreläste jag om bipolär sjukdom med föreläsningen Ett bipolärt hjärta i Norrtälje. Vilken underbar publik och vilken fin respons jag fick - både på plats och efteråt på sociala medier ❤️ Mitt hjärta, jag blir så rörd och jag är tacksam. Tacksam över att jag får vara en del i att förändra. Att skapa öppenhet när det kommer till psykisk ohälsa och ge hopp. Och att jag får möjligheten att jobba med något jag verkligen brinner för.

Jag har haft långt över 200 föreläsningar runt om i hela Sverige under åren och jag minns så väl då jag började - min drivkraft att inte vara en del stigmat i samhället och att sprida hopp. Det jag inte visste om var att jag några år senare skulle bli utnämnd till en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare och att jag skulle fortsätta inom branschen i flera år. Men vet ni vad? Vad som fått mig att stanna och fortsätta är - ni. Alla er jag möter då jag är ute.

För när jag ser en personers ögon fyllas med hopp - att jag gett dem något värdefullt. Det kan jag inte kortfattat eller ens i ord beskriva. Genom åren har flera kommit fram eller skrivit att jag räddat deras liv - och det går inte riktigt att ta in. Jag kan inte riktigt förstå vad jag gör som kan bidra till att någon valde livet istället för att släcka sitt liv - genom det jag gör.

Om någon som läser detta och som är en av dem, så vill jag skriva att det är Du det är Du som tog beslutet att leva och det är Du som tillslut kämpat dig ur det svarta helvetet. Och med det sagt, jag skall inte ha creed - det är Du som övervunnit den mörka ohälsan OCH du är så förbannat stark, vet du det? Att ta sig upp ur ett sådant psykiskt lidande är inget annat än ren jävla styrka. Oavsett vad andra eventuellt får dig att tro och känna. Och du är värd livet och att uppleva så mycket vackert som livet har att ge dig. Du, ja du - du är värdefull och du förtjänar att leva och må bra.

Bipolär sjukdom. Ja, jag vet att bipolär sjukdom kan vara fruktansvärd ibland, jag vet det, men livet är inte över. Du lever och du kan uppfylla drömmar och livet kommer inte alltid vara tortyr. Jag säger inte att det bara är att rycka upp sig eller att det är enkelt - men livet kommer inte alltid vara en själslig tortyr. Och du är värdefull och du är inte hopplös. Det finns alltid hopp, ändå fast det ibland inte känns så. Håll kvar vid livet - livet är inte över för att du fått diagnosen bipolär sjukdom ❤️ Du klarar detta - jag tror på dig. Du har livet, glöden i ditt hjärta finns inom dig oavsett vad sjukdomen får dig att tro. Ge inte upp.

Här nedan har jag samlat några av era kommentarer ifrån igår som jag började inlägget med. Fina ni!!! Tack för all pepp det betyder massor ❤️

Gillar

Kommentarer